skip to Main Content
Duurzaam magazijnen

Duurzaam magazijnen

Waarom moeten bedrijven investeren in duurzame magazijnen?

Duurzaam magazijnen? Zou u als klant of investeerder toch nog contact willen opnemen met vervuilende of licht energiebedrijven? Het klinkt misschien cliché, maar dat zijn we in de eerste plaats aan onze kinderen verplicht.

Duurzaamheid is ook iets waar je meestal in het begin in moet investeren, maar ook na verloop van tijd moet terugbetalen. Standaard magazijnen lijken in eerste instantie veel goedkoper dan duurzame magazijnen. Wanneer echter naast huur ook de totale eigendomskosten (inclusief energiekosten) in aanmerking worden genomen, zijn de resultaten meestal het tegenovergestelde. Investeren in duurzame oplossingen is daarom niet alleen een ethische, maar ook een slimme.

Een duurzaam magazijnen?

Het is niet zo zwart of wit. Het gaat veeleer om de duurzaamheid van het magazijn. In Europa is er bijvoorbeeld een norm om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. Negen thema’s passeren de revue: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, ecologie en vervuiling. Het wordt beoordeeld van “voldoende” tot “uitstekend” op basis van de beoordelingen van het magazijn ervoor.

Als projectontwikkelaar kunnen wij niet beoordelen of een magazijn gecertificeerd is. Dat is wat onafhankelijke adviseurs doen.

Waarom duurzaam magazijnen?

Het verlagen van de transportkosten is en is al jaren een belangrijk aspect van logistiek. Maar vandaag hebben we een ander belangrijk aspect, duurzaamheid. Zoals eerder aangegeven investeren niet alle bedrijven voldoende in duurzaamheid omdat ze verwachten dat het een kostbare aangelegenheid wordt. Maar duurzaamheid is niet voor de korte termijn. Je krijgt waar voor je geld. Duurzame processen helpen de efficiëntie te verbeteren, de bedrijfskosten te verlagen en de winst te verhogen. Uiteindelijk

Gelukkig bestaan ​​er duurzame oplossingen die geen grote investeringen of hoge aanloopkosten vergen. Het gebruik van bestaand vervoer is een van de meest effectieve manieren om kosten te verlagen en duurzaamheid te verbeteren. Duizenden voertuigen rijden op halve capaciteit. Hier zijn verschillende redenen voor. Flexibiliteit is belangrijk voor zowel de vervoerder als de verlader.

Back To Top